Draugystės sukaktis

Parašyta Ketvirtadienis, 18 balandžio 2019

Balandžio 5-ąją paminėta penkerių metų Mažeikių r. socialinių paslaugų tarnybos Vaikų dienos centro ir Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos „Carito“ bendrystė. Ta proga Vaikų dienos centre surengta šventė, kurią, be „caritiečių“, savo dalyvavimu pagerbė ir Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas. Meninę programėlę kanklių garsais paįvairino Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos auklėtiniai.

Draugystės tąsa

Pasak BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos direktorės Zitos Jonauskienės, veikiant išvien galima daug padaryti: „Tarnyba gyvuoja jau šešiolikti metai. Penkeri metai, kai mūsų Vaikų dienos centras draugauja su kaimynais – Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos „caritietėmis“. Moterys kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį praleidžia su mūsų centro vaikais, o jie nereti svečiai bažnyčioje. Tikiu, kad ši draugystė tęsis dar ne vienus metus.“

Pasimoko pačios

Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos „Carito“ vadovės Virginijos Valko teigimu, su vaikais įdomu ir linksma: „Jie mūsų laukia kaip močiučių, o mums reikia pasitempti būti klausytojomis, įdomiomis pašnekovėmis ir, žinoma, draugėmis. Per tuos metus daug keliauta, gaminta, piešta, daryta įvairių rankų darbelių. Dėkojame direktorei ir socialinėms darbuotojoms bei jų padėjėjoms už bendrystę. Norisi, kad vaikai iš mūsų susitikimų nors kažką prisimintų, iš jų mokomės ir pačios. Kiekvienas susitikimas turi savo prasmę, turime ir nusistovėjusių tradicijų.“

Pasak V. Valko, ne visada „Carito“ darbuotojos lankosi Vaikų dienos centre: „Keturis kartus per metus – per Tris Karalius, Motinos dieną, Rožančiaus mėnesį (spalį) bei kalėdiniu laikotarpiu – vaikai ateina į bažnyčią, kur įgyja naujų įspūdžių ir patirčių.“

15vaiku

Monday the 20th. Design by QualityJoomlaTemplates. Gerumas mus vienija