Parama iš Klopenburgo –Telšiams

Parašyta Trečiadienis, 22 gegužės 2019

Gegužės 12-19 dienomis Telšiuose lankėsi KKV (Katalikų verslininkų asociacija ) organizacijos atstovai iš Klopenburgo (Vokietija) Reinhold Wulfers, Werner Busse , Georg Kotter ir Rainer Stratmann.

KKV teikia paramą Lietuvai nuo 1996 m. Bendradarbiavimas su Telšių miesto Caritas organizacija prasidėjo 2006 metais. Nuo 2012 metų KKV vykdo projektą, kurio tikslas padėti labai gerai besimokantiems V. Borisevičiaus gimnazijos mokiniams iš nepasiturinčių šeimų.

Svečiai atvežė daiktų, rūbų ir avalynės Telšių vyskupijos Caritas organizacijai ir senelių globos namams, maisto produktų Telšių Caritas labdaros valgyklai, aplankė Žemaičių Kalvarijos ir Rietavo globos namus, Varnių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus parapijos bei Telšių Maltiečių vaikų dienos centrui, lankė vienišus senelius Lieplaukės kaime, vargstančias šeimas Ubiškėje ir Eigirdžiuose bei atvežė jiems dovanų . KKV organizacijos atstovai, Telšių vyskupijos Caritas direktorė Jūratė Damanskienė susitiko su Telšių miesto meru Kęstučiu Gusarovu. Susitikimo metu kalbėta apie bendradarbiavimą tarp šių organizacijų ir savivaldybės, siekiant pagerinti vargstančių situaciją Telšiuose. Svečiai dalyvavo Šv.Mišiose Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, kurių metu buvo meldžiamasi už buvusią Telšių Caritas organizacijos direktorę a.a. Danutę Berenienę. Šv. Mišias aukojo prelatas Juozas Šiurys.

Svečiai džiaugėsi Žemaitijos sostinės ir jos apylinkių grožiu bei žemaitišku svetingumu ir pažadėjo teikti paramą Telšiams, kol bus poreikis ir galimybės .

Telšių vyskupijos Caritas informacija

Klopenburgo parama 2 Klopenburgo parama 5