Lietuvos Caritas 30-mečio jubiliejus Žemaičių Kalvarijos atlaiduose

Parašyta Pirmadienis, 22 liepos 2019

Liepos 8 d. Žemaičių Kalvarijoje buvo paminėtas Lietuvos Caritas 30-mečio jubiliejus. Į Žemaičių Kalvariją rinkosi Caritas savanoriai iš visos vyskupijos ir Telšių dekanato tikintieji.

12 val. šv. Mišioms vadovavo ir homiliją sakė J. E. Kauno arkivyskupas emeritas Lionginas VIRBALAS SJ. Mišiose buvo meldžiamasi už negalios ištiktuosius, ligonius ir Caritas savanorius. Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas sveikino savanorius ir  įteikė padėkos raštus parapijų Caritas vedėjoms. Telšių vyskupijos Caritas pristatė savo veiklas Caritas palapinėje šventoriuje, kultūros centre vaišino piligrimus kava, arbata ir čia pat iškeptais vafliais. Karitiečiams talkino Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų parapijos jaunimo grupelė ,,Tikėjimo sparnai“, vadovaujama Editos Barsienės. Po Kryžiaus kelio procesijos visi rinkosi į parapijos namus agapei, kuri prasidėjo ,,Ubi caritas“ giesme ir vyskupo Kęstučio Kėvalo palaiminimu. Nepaisant be perstojo pliaupiančio lietaus, Caritas savanoriai išvyko namo sustiprinti ir įkvėpti artimo meilės darbams.

Lietuvos Caritas 30 Ž.Kalvarijoje 1 Lietuvos Caritas 30 Ž.Kalvarijoje 2

Lietuvos Caritas 30 Ž.Kalvarijoje 3 Lietuvos Caritas 30 Ž.Kalvarijoje 4