Lietuvos Caritas 30-mečio renginiai Kaune ir Vilniuje

Parašyta Antradienis, 01 spalio 2019

Rugsėjo 28 d., šeštadienį, Kaune vyko Lietuvos Caritas 30-mečio šventė, kurioje dalyvavo apie 100 Telšių vyskupijos Caritas darbuotojų ir savanorių iš Klaipėdos, Gargždų, Tauragės, Mažeikių, Telšių, Skuodo dekanatų. Renginys prasidėjo šv. Mišiomis Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikoje. Mišių aukai vadovavo Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas. Homiliją sakė buvęs Kauno arkivyskupas kardinolas Sigitas Tamkevičius, linkėdamas visiems Caritas savanoriams būti vieningiems meilėje.

Po Mišių renginys tęsėsi VDU salėje, kurio metu karitiečiai iš visų Lietuvos vyskupijų turėjo galimybės išgirsti buvusių ir dabartinių Lietuvos Caritas vadovų įžvalgas, klausėsi Kristinos Zmailaitės ir Edmundo Seiliaus atliekamų dainų, žiūrėjo filmo ,,Kilti ir kelti“ premjerą. Po renginio karitiečiai rinkosi bendrai agapei, dalijosi džiaugsmais ir rūpesčiais, fotografavosi šventiškai papuoštose universiteto erdvėse. Lietuvos Carito kolegos ta proga paragino Telšių vyskupijos bendradarbius nusifotografuoti prie ,,žemaitiško“ Caritas užrašo.

Caritas 30- mečio renginiai toliau tęsėsi Vilniuje, Lietuvos Respublikos Seime. Rugsėjo 30 dieną čia vyko konferencija ,,Gerovės valstybės link-ar geru keliu einame“, skirta aptartigerovės valstybės sampratą Bažnyčios socialinio mokymo kontekste, šeimos politikos raidos aktualijas ir perspektyvas , nevyriausybinių organizacijų ir religinių bendruomenių vaidmenį, įsitraukiant į socialinių paslaugų teikimą. Konferencijoje dalyvavoLietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas, Lietuvos vyskupų konferencijos Socialinių reikalų tarybos pirmininkas vyskupas Kęstutis Kėvalas, LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas, LR Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Europos Caritas generalinė sekretorė Maria NymanUkrainos Caritas prezidentas Andrij Waskowycz, LR Seimo, savivaldybių, akademinės bendruomenės, nevyriausybinių organizacijų atstovai.Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė ir Kauno arkivyskupijos Caritas direktorius Arūnas Kučikas pabrėžė, kad gerai veikiančioje gerovės valstybėje ypatingai svarbus vaidmuo pripažįstamas šeimai ir bendruomeninėms / nevyriausybinėms organizacijoms, o taip pat ir subsidiariam valdžios institucijų veikimui.

Konferencijoje taip pat dalyvavo Telšių vyskupijos Caritas atstovai :Telšių vyskupijos Caritas direktorė Jūratė Damanskienė, Mažeikių šv. Pranciškaus Asyžiečio Caritas direktorius klebonas Gintaras Lengvinas ir reikalų vedėja Virginija Valko , Klaipėdos šv. Juozapo Darbininko parapijos Caritas reikalų vedėja Sigita Lukošienė.

Telšių vyskupijos Caritas informacija

Caritas Kaune 1 Caritas Kaune 1