Kūrybinės dirbtuvės Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos Carite

Parašyta Antradienis, 03 kovo 2020

Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos Caritas savanoriai kiekvieną ketvirtadienį ir penktadienį organizuoja kūrybines dirbtuves- žaislų siuvimo ir molio keramikos užsiėmimus, kuriuose labai noriai dalyvauja specialiųjų poreikių turintys vaikai ir jų šeimos. Užsiėmimus veda žaislų siuvėja Rasa Maslauskienė ir molio keramikos vadovė Laima Mikalauskienė.

Rasa Maslauskienė moko, kaip pagaminti žaislus. Jie džiugina ne tik šeimos narius įvairių švenčių proga, bet ir onkologine liga sergančius vaikučius. Pasiūti meškučiai prieš Šv. Kalėdas iškeliavo į labdaros ir paramos fondą „Rugutės“.

Laima Mikalauskienė moko, kaip prakalbinti molį. Temą padiktuoja užplūdę jausmai, emocijos, vaikystės prisiminimai: namų šiluma atgyja nameliuose, širdžiai mieli garsai išsilieja varpeliais, paukščių čiulbėjimu vėjyje, Angelo sparne, gėlės žydėjime...Moliniai darbeliai dovanojami geradariams.

Veiklose labai noriai dalyvauja specialiųjų poreikių turintys vaikai ir jų šeimos. Labai džiugu, kad į užsiėmimus vaikai atsiveda ir savo močiutes Visus mus vienija meilė, pagarba, dėkingumas, supratimas, atjauta.

Ypač mėgstama užsiėmimų dalis „Savaitgalio receptas“. Dalijamės, skanaujame, ragaujame ir pasigaminame, sugrįžę į namus.

Mažeikių 1-1024Mažeikių 2-1024

Mažeikių 3-1024Mažeikių 4-1024