Gerų žmonių – geri darbai: vargstantiems – karštas maistas

Parašyta Šeštadienis, 04 balandžio 2020

Savanorių tarnystė Telšių Caritas valgykloje

Pandemijos metu Telšių Šv. Antano Paduviečio „Caritas“ veiklos nestabdo – per dieną ir toliau karštu maistu pamaitina kelias dešimtis vargstančių žmonių bei tiekia maistą Telšių nakvynės namų gyventojams.

Sunkiu karantino laikotarpiu jų labdaringa veikla nenutrūksta – pamaitinami patys silpniausi. Už tai dėkoti reiktų dviem darbščioms „Carito“ savanorėms – Irenai Jankauskienei ir Virginijai Kavaliauskienei, kurios gamina maistą.

Paskelbus karantiną valgančiųjų skaičius ne tik kad nesumažėjo, bet jų net padaugėjo. Visų saugumui valgykloje įvesta nauja tvarka – karštas maistas vienkartiniuose indeliuose duodamas žmonėms išsinešti, viduje valgyti neleidžiama.

Šiuo metu ateinančiųjų valgyti pasaulis laikosi ant šių dviejų drąsių moterų, kurios rizikuoja savo sveikata, tačiau gailėdamos vargšų, savanoriškos veiklos nenutraukia. „Mūsų maisto resursai mažėja. Gerai, kad  buvome gavę nemažai paramos iš vokiečių. Jie atvežė stiklainiuose kopūstų, morkų, daug mėsos konservų, tačiau labai trūksta daržovių. Perskaitę straipsnį ,,Telšių žiniose", žmonės atsiliepė. Žarėnų parapijos Caritas rūpinasi, kaip padėti Telšių Carito valgyklai.

Dėkojame Dievui, kad mums pasisekė ir paskutinėje siuntoje iš Vokietijos buvo labai nemažai dezinfekcinio skysčio, kuris dabar buvo panaudotas labai tikslingai. Trūkstant apsauginių kaukių, valgykloje dirbančios  moterys jomis dalijasi su čia ateinančiais  vargšais.

Telšių Šv. Antano Paduviečio Caritas

FB IMG 1585851390594FB IMG 1585851397612