Išgirsti – suprasti – padėti

Parašyta Pirmadienis, 19 spalio 2020

Vienas didžiausių iššūkių šiandien, tai vienišumas ir senyvo amžiaus žmonių atskirtis. Jau metai laiko mūsų parapijoje veikia Išklausymo tarnystė.

Išklausymo tarnystė - gražiausia meilės išraiškos forma. Kiekvieną sekmadienį po Sumos šv. Mišių bažnyčios gale, mes, Caritas savanoriai, laukiame kiekvieno, kuris išgyvena sunkumus, jaučiasi vienišas, nemylimas, nelaukiamas ir niekam nereikalingas žmogus.

Kad galėtume padėti, mes patys turime nuolat tobulėti ir neužmiršti laiko skirti sau. Todėl spalio 2-3 dienomis vykome į Žemaičių Kalvarijoje vykstančias rekolekcijas „Išklausymo tarnystė: iššūkiai ir patirtys“, kurias vedė kun. Kęstutis Dvareckas. Rekolekcijų metu buvo pažvelgtą į tarnystę silpniesiems ir pažeidžiamiems, kokia ji galėtų būti. Kaip tarnauti ir dovanoti save, kad neperdegti ir neprarasti vidinės motyvacijos. Dažnai savanorystė yra siejama su Morta, o iš tikro savanorystė turi būti siejama su Švč. Mergele Marija. Švč. Mergelė Marija - išklausymo tarnystės savanorio pavyzdys, kuriuo turime sekti. Kaip sakė rekolekcijų vedėjas kun. Kęstutis Dvareckas, Dievui nereikia gerbėjų, jam reikia sekėjų.

Pasisėmę žinių, mes patys pasidalinome Išklausymo tarnystės sėkmėmis ir iššūkiais su kitais Caritas savanoriais iš Tauragės, Mažeikių, Palangos ir Švėkšnos. Po rekolekcijų vykome į ekskursiją po Žemaičių Kalvariją, Baziliką ir V. Mačernio muziejų.

Už galimybę tobulėti nuoširdžiai dėkojame Vyskupijos Caritas vadovei Jūratei Damanskienei, organizatorei MTK Caritas koordinatorei Aulerijai Lipskei, rekolekcijų vedėjui kun. Kęstučiui Dvareckui, kan. Jonui Ačui, kun. Mindaugui Šlaustui, sesei Kristinai, gidui Broniui Kleinauskui.

Rekolekcijos 2020.10. Nr.1

Rekolekcijos   Teksto autorius: Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos Caritas savanorė Egidija Brinkytė.

Thursday the 3rd. Design by QualityJoomlaTemplates. Gerumas mus vienija