Gerumas ir toliau mus vienija

Parašyta Antradienis, 22 gruodžio 2020

Telšių  Vyskupijos Caritas savanoriai dalyvauja akcijoje ,,Gerumas mus vienija", kuri vykdoma visuose dekanatuose. Sugriežtinus karantiną, akcija toliau vyksta  virtualioje erdvėje.

Žinant, kad užsidarymas namuose labiausiai žeidžia vienišus, vargstančius žmones, Caritas savanoriai Tauragėje, Klaipėdoje ir kituose miestuose vykdo Išklausymo tarnystę telefonu. Bendrauti, išklausyti kitą žmogų yra labai svarbu, nes vieniši ar pagyvenę žmonės šiuo metu negali to poreikio patenkinti realiame gyvenime.

Adventas – ypatingas laikotarpis, kai galime dalintis ne tik dėmesiu, geru žodžiu, bet ir sriubos lėkšte ar savo iškeptais meduoliais. Caritas savanoriai parapijose per Adventą vykdė įvairias akcijas: Priekulės Caritas akcijos ,,Padovanok Kūčių stalą stokojantiems" metu už surinktas lėšas buvo suruošti maisto paketai ir padovanota 30 krepšių su gėrybėmis Kūčių stalui.

Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų parapijos Caritas savanorių organizuotos  paramos akcijos  ,,Gerumo skrynelė " dovanos pasiekė 17 vienišų senolių. Prie parapijos Caritas akcijos prisijungė Lietuvos skautai.

Šilutės Caritas savanorių adventinė  ,,Sekmadienio sriuba" sušildė ne tik vargstančius, bet ir šį savaitgalį nuo ilgo patruliavimo sušalusius pareigūnus. Karšta sriuba vargstantiems kasdien dalinama Tauragės Carite , o Klaipėdoje Šv. Juozapo darbininko parapijos Caritas darbo dienomis stokojantiems maistą, surinktą Maisto banko akcijos metu.

Telšių Caritas valgyklos savanorės, kurios kasdien verda sriubą maždaug 80 asmenų,  jau paruošė maisto paketus vargstančiųjų Kalėdoms. Savanorės dėkoja geradariams,,,,Atžalyno“ progimnazijos moksleiviams už dovanėles ir rėmėjams iš Klopenburgo.

Ypatingu žmonių dosnumu džiaugiasi Palangos ir Vydmantų Caritas savanoriai. Jie šiemet pradžiugins stokojančius ne tik maistu, bet ir daiktais bei vaistais, išpildys vaikučių kalėdinius norus.

Tauragė

Caritas savanorių suruošti kalėdiniai lauknešėliai ir dovanėlės pasieks vargstančiųjų namus daugelyje Telšių vyskupijos parapijų. UAB ,,Minordija”padovanoti kepiniai ir kalėdinis pyragas pradžiugins senelius ir vargstančiuosius Klaipėdoje ir Telšiuose.

Nors gyvenimas sulėtėjo, jis nesustojo – žmonės ir toliau sprendžia savo problemas, susiduria su teisinės pagalbos poreikiu.  Apie 30-čiai  nepasiturinčių asmenų mūsų vyskupijoje buvo  suteikta nemokama teisinė pagalba Caritas ir advokatūros akcijos ,,Pro bono" metu.

Šie metai Globos namams pateikė ypatingai sunkų išbandymą – virusas labiausiai puola silpnuosius, sergančius, senelius.  Caritas savanoriai Klaipėdoje vieni iš pirmųjų atsiliepė į Telšių vyskupijos Klaipėdos regiono Caritas globos namų pagalbos šauksmą ir, rizikuodami savo sveikata, nepaliko senelių be priežiūros.

Telšių vyskupijos šiuo sunkiu metu neaplenkė gaisrai. Caritas suteikė paramą nuo gaisro nukentėjusioms šeimoms Telšių rajone. Vysk.V. Borisevičiaus gimnazijos pradinių klasių  mokiniai ir jų tėveliai, mokytojai ir saleziečiai neliko abejingi nelaimei ir prisidėjo savo surinktomis lėšomis prie pagalbos šeimai iš Petraičių kaimo.

Norisi nuoširdžiai padėkoti Caritas savanoriams už jų tarnystę vargstantiems, už  atsidavimą ir pasiaukojimą ir pakviesti prisidėti prie savanoriškos veiklos Caritas organizacijoje.  Esame stiprūs tada, kai padedame vieni kitiems.

Telšių vyskupijos Caritas informacija

(Telšių vyskupijos Caritas (TVC) yra visas Carito struktūras Telšių vyskupijoje apimanti religinė bendruomenė, teikianti socialinę ir karitatyvinę pagalbą pažeidžiamiems ir socialinę atskirtį  patiriantiems asmenims.TVC vienija apie 400 savanorių ir kasmet suteikia pagalbą maždaug 6000 asmenų, veikia 12 savivaldybių ir 40 parapijų. TVC priklauso  Lietuvos Carito bendruomenei ir, jos atstovaujama, yra Caritas Internationalis konfederacijos bei Caritas Europa regiono dalis. )

AlsedziaiAkmenė

Klaipeda