Pasidalink savo širdies gerumu

Parašyta Penktadienis, 25 gruodžio 2020

Telšių Mažosios bažnytėlės Carito savanorės nuo „Vargstančiųjų dienos“ pradėjo paramos akciją parapijos stokojantiems, kviesdamos kiekvieną asmeniškai susimąstyti, kiek ir kaip gali pagelbėti šalia esančiam.

Budėdamos sekmadieniais bažnyčioje visų Šv. Mišių metu kvietė visus norinčius prieiti, pasikalbėti, įsitraukti į parapijos Carito veiklą, vienytis su kiekvienu pagalbos reikalingu žmogumi.

Adventą parapijos Caritas pradėjo akcija „Gerumas mus vienija“. „Mielas parapijieti, pasidalink savo širdies gerumu ir suteik vilties kitiems!“ - taip savanorės, budėdamos visose sekmadienių Šv. Mišiose, kvietė už auką įsigyti  Caritas žvakelę ir kartu liudyti, kad adventas yra veiklios Meilės laikas.

Taip pat parapijos Caritas skelbė akciją „Advento Gerumo skrynelė“. Ši skrynelė, gerų žmonių dėka prisipildė skanumynais ir aukomis. Aplankyta 17 senjorų, kurie ne tik labai dėkojo ir jaudinosi, gavę skanumynų ir linkėjimų lauknešėlį, bet ir palydėjo malda bei palaiminimu  Carito savanores.

Prie „Gerumo skrynelės“ prisidėjo Lietuvos skautijos vyresniųjų skautų grupė, kuri savo iniciatyva labai praturtino advento laikotarpį vienai daugiavaikei šeimai (8 vaikai), gyvenančiai Telšių rajone, atokiame Patausalės kaime. Visi šios šeimos nariai sulaukė ne tik asmeniškai pagal jų svajones parinktų dovanėlių, bet ir labai reikalingų priemonių, skirtų nuotoliniam mokymuisi (7 šios šeimos vaikai yra mokyklinio amžiaus): planšetinių kompiuterių ir mobiliųjų telefonų.

Džiugu, kad Carite savanoriauja ir jaunos merginos, gimnazistės, kurioms ši veikla yra labai svarbi gyvenimiška ir krikščioniška pamoka.

Carito veiklą labai skatina ir palaiko parapijos klebonas prelatas J. Šiurys bei čia dirbantys kunigai. Jų nuoširdūs linkėjimai, kalėdaičiai bei malda yra ne tik didelė dovana vienišiems parapijos senjorams, bet ir paskata Carito savanoriams.

131935530 144472310528246 8547800150754198988 n                      132015511 207898610919380 8804786949003356604 n

132028288 259194665586392 7632114935731599697 n

Wednesday the 21st. Design by QualityJoomlaTemplates. Gerumas mus vienija